2021-05-19 12:16:27• hírek • Bede Emőke

Hét migránsra bukkantak a Peténél feltartóztatott kisbuszban

Hétfő este, nem sokkal 22 óra előtt egy Ausztriába tartó kisbusz jelentkezett határátlépésre Peténél, ám a sofőr pechére a határőrök a reméltnél alaposabban átvizsgálták a bolgár rendszámú járművet.

A buszt egy 34 éves, Temes megyei férfi vezette, utasként pedig egy 19 éves, szintén Temes megyei lány, illetve egy 58 éves, Fehér megyei férfi tartott vele. A gépjármű átvizsgálásakor a határőrök a csomagtartóban egy gyanús átépítésre figyeltek fel, s mint kiderült, nem indokolatlanul, hiszen az utólagosan kialakított „ládában” hét férfira bukkantak.


Az egyenruhások a raktérben megbújt személyeket, a sofőrt, a másik két utast és a kisbuszt a határrendészet székhelyére szállították. A vizsgálatok során fényt derítettek rá, hogy a migránsok Szíriából és Bangladesből érkeztek Romániába, életkorukat tekintve pedig 20 és 41 év közöttiek. Kísérőik vallomásukban azt állították, hogy csak Magyarországig akarták vinni a hét személyt, kiknek célállomása Nyugat-Európa lett volna.


A határrendészet az illegális bevándorlók ellen jogtalan határátlépés kísérlete miatt, a többiek ellen pedig embercsempészet címszóval indítottak nyomozást.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: